Holandské dítě je jednou z těch překvapivých věcí, na které můžete narazit až po 40 letech vaření, ale přáli byste si, abyste to objevili mnohem dříve. Pokud jste nikdy předtím neměli, přemýšlejte o tom jako o části palačinky, částečně palačinky, částečně popover, částečně obří yorkshirský pudink. Při vaření nafoukne všechny okraje pánve a vytvoří křupavý okraj, takže jemnější plochá základna, která vychází jako hustá palačinka. Kombinace všech křupavě načechraných žvýkacích textur je to, co dělá tento zázrak na jedné pánvi tak lahodnou lahůdkou.
Holandské dítě s grilovanými broskvemi
Kurz: Jídlo, lehká jídla a občerstvení Obtížnost:Snadné2
velkorysé porce20
MinutSLOŽKY
- Ingredience pro Dutch Baby
-
3 velká vejce, lehce zbitá
-
125 ml mouky na dort
-
125 ml mléka
-
60 ml másla
-
Špetka soli
-
Špetka muškátového oříšku
-
Nakrájené broskve nebo nektarinky, čerstvě upečené, grilované nebo konzervované
-
Stlačení citronu
-
Oprašování mikací cukr
- Přísady pro mandlovou pastu
-
1 šálek mandlové mouky
-
125 ml litinového cukru
-
1 vaječný bílek
-
Kůra z 1 citronu
-
METODA
- Metoda pro holandské dítě
Vejce, mléko, mouku, sůl a muškátový oříšek smíchejte dohromady v misce nebo zpracovateli, dokud nebudou pěnivé – nepřemíchejte
Přidejte máslo do horké pánve nebo pánve s těžkým dnem a zamíchejte, abyste pokryli dno pánve
Přidejte těsto do pánve
Umístěte do trouby, dokud nejsou strany nafouklé a pěkně zhnědlé, po dobu přibližně 20 minut
Neotevířejte dvířka trouby, i když jste v pokušení, dokud nejsou plně upečené
Vyhoď holandské dítě z trouby a vymačkni trochu citronové šťávy přes vršek.
Přidejte ovoce a kapky mandlové pasty a prachu s moučkovým cukrem
Podávejte v pánvi a nakrájeli na klíny u stolu
- Metoda pro mandlovou pastu
Vložte všechny přísady do mixéru a promíchejte, dokud se neváže dohromady
Válejte do klobásy a zabalte do papíru odolného proti mastnotě nebo plastového obalu
Uchovávejte v chladničce, dokud nebude potřeba
POZNÁMKY
- Ty mohou být sladké nebo slané k snídani nebo brunchi. Ale stejně dobře by to dařilo i lehké večeři.
Kartáčovaná nerezová přilnavá pánev nebo pánev
Tato pánev má těžkou spodní, třívrstvou základnu, která má dvě vrstvy odolné nerezové oceli s extra silnou vrstvou žáru vodijícího hliníku, která rovnoměrně distribuuje teplo od okraje k okraji.
39,95 $