Description
Krémová česnečka se smetanou
Tato česnečka patří mezi polévky které zasytí, zaujmou jemnou chutí, krémovou strukturou a překvapí vůní tymiánu.
Yield
4 Servings
Preparation time
30 minut
Cooking time
30 minut
Total time
1 hodina
Instructions
- Cibuli nakrájejte najemno a česnek na plátky. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zpěnit cibuli. Po chvíli přidejte plátky česneku a nechte je rozvonět. Vmíchejte brambory a zalijte vývarem. Přidejte do hrnce tymián a polévku vařte asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.
- Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém. Podle chuti polévku osolte, opepřete a vmíchejte smetanu. Ještě ji krátce prohřejte a stáhněte z ohně.
Poznámky
Na dohotovení polévky budete potřebovat:
- 1 velký krajíc chleba
- 4 vejce
- 1 bílý vinný ocet
Dokončení a dozdobení polévky
- Na krutonky nakrájejte chléb na kostičky a opečte je dokřupava na suché pánvi.
- Připravte zastřená vejce. Do rendlíku dejte 500 ml vody, přidejte ocet a trochu soli. Přiveďte k varu. Pak stáhněte oheň a minimum, aby jemně probublávala.
- Lžící vytvořte v rendlíku vír a do něj vyklepněte vejce. Bílek se ihned začne srážet a obalovat žloutek. Nechte vajíčko v nádobě 2 minuty a pak ho přemístěte do nádoby se studenou vodu. Vyjměte a vložte do polévky. Takto postupujte i s ostatními vejci.
- Polévku nalijte do připravených misek nebo hlubokých talířů, vložte vejce a ozdobte čerstvým tymiánem. Krutonky přidávejte až těsně před konzumací.
- Polévku nalijte do připravených misek nebo hlubokých talířů, vložte vejce a ozdobte čerstvým tymiánem. Krutonky přidávejte až těsně před konzumací.