Description

Krémová česnečka se smetanou

Tato česnečka patří mezi polévky které zasytí, zaujmou jemnou chutí, krémovou strukturou a překvapí vůní tymiánu.

 

Yield
4 Servings
Preparation time
30 minut
Cooking time
30 minut
Total time
1 hodina
Instructions

 

  • Cibuli nakrájejte najemno a česnek na plátky. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. 
  • V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zpěnit cibuli. Po chvíli přidejte plátky česneku a nechte je rozvonět. Vmíchejte brambory a zalijte vývarem. Přidejte do hrnce tymián a polévku vařte asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.
  • Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém. Podle chuti polévku osolte, opepřete a vmíchejte smetanu. Ještě ji krátce prohřejte a stáhněte z ohně.

 

Poznámky

Na dohotovení polévky budete potřebovat:

  • 1 velký krajíc chleba
  • 4 vejce
  • 1 bílý vinný ocet

Dokončení a dozdobení polévky

  • Na krutonky nakrájejte chléb na kostičky a opečte je dokřupava na suché pánvi.
  • Připravte zastřená vejce. Do rendlíku dejte 500 ml vody, přidejte ocet a trochu soli. Přiveďte k varu. Pak stáhněte oheň a minimum, aby jemně probublávala.
  • Lžící vytvořte v rendlíku vír a do něj vyklepněte vejce. Bílek se ihned začne srážet a obalovat žloutek. Nechte vajíčko v nádobě 2 minuty a pak ho přemístěte do nádoby se studenou vodu. Vyjměte a vložte do polévky. Takto postupujte i s ostatními vejci. 
  • Polévku nalijte do připravených misek nebo hlubokých talířů, vložte vejce a ozdobte čerstvým tymiánem. Krutonky přidávejte až těsně před konzumací.
  • Polévku nalijte do připravených misek nebo hlubokých talířů, vložte vejce a ozdobte čerstvým tymiánem. Krutonky přidávejte až těsně před konzumací.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer