Portugalská kuchyně je středomořská kuchyně ovlivněná sousedním Španělskem, severní Afrikou a vlivy z portugalských kolonií v Africe, Asii a Americe. Používá proto hodně koření, pálivé chilli piri-piri, kari, vanilka, římský kmín, skořice, šafrán, koriandr, bobkový list, petrželku nebo muškátový oříšek. Tradiční kuchyně je založena na stravování zemědělců a rybářů, kteří potřebovali vydatnou stravu. Využívá proto hodně masa, ryb, brambor a rýže. Porce bývají velké. Díky Atlantskému oceánu jsou velmi populární ryby a mořské plody (treska, ančovička, okounek, ústřice, losos nebo mečoun).

Portugalská kuchyně měla velký vliv na brazilskou kuchyni, na africkou kuchyni (především na kapverdskou, mosambickou nebo angolskou) ale i na macajskou kuchyni nebo na kuchyni Východního Timoru.

Zdroj Wikipedia · Text pod CC-BY-SA license

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer